Negroni Herring - Een nieuwe Zweedse kerstklassieker
Invoering
Herring, een vis die rijk is aan voedingsstoffen en smaak, is een nietje in veel keukens en een klassiek voedsel op de Zweedse kersttafel. Dit recept biedt een unieke wending, die haring infuseert met een mix van gin, vermout en Campari, aangevuld met oranje en laurierblaadjes. Het is een voortreffelijke mix van smaken die belooft je smaakpapillen te tantaliseren.
Negroni -haring - ingrediënten
- 200g haring in duidelijke pekel
- 1 DL azijn
- 2 dl suiker
- 3 dl water
- 2 Cl Gin
- 2 Cl Vermouth
- 2 Cl Campari
- 1/2 oranje
- 2-3 laurierblaadjes
How-to:
Verwijder de haring uit de heldere pekel. Snijd het in centimeter-dikke stukken en plaats in een kom. Giet vervolgens de pekel terug. Was de sinaasappel en snijd in plakjes, voeg toe aan de haring samen met de laurierblaadjes. Voeg gin, campari en vermout toe, evenals de pekel van azijn, suiker en water.
Voila! Nu heb je waarschijnlijk de meest unieke Zweedse haring voor de vakantie!