De Margarita Cocktail

Achtergrond

Begin een gesprek met een groep cocktailkenners en probeer het eens te worden over de meest iconische whisky-, rum-, wodka- of gin-mix.

De kans is groot dat je in je eentje een verhitte discussie aanzwengelt, waarbij iedereen gepassioneerd vertelt waarom hij vindt dat een bepaald drankje de titel van meest iconische verdient.

Maar probeer de discussie eens te beperken tot tequila.

Binnen enkele seconden zijn alle partijen het eens over één cocktail op basis van tequila die ze allemaal verdienen. De Margarita.

Hoewel de Margarita verre van de eerste en enige tequila cocktail in de wereld is, heeft hij zich zonder twijfel gevestigd als een modern-klassiek icoon.

De Margarita kreeg deze reputatie door zijn uitgesproken pittige smaak, en door hoe gemakkelijk hij te mixen is. Iedereen kan zijn eigen Margarita maken door een eenvoudige 1:1:2 verhouding te volgen. Meng één deel limoensap, één deel sinaasappelcuraçao, twee delen tequila, en serveer in een glas met een zoutrandje.

Het verhaal van de oorsprong

De algemeen geaccepteerde oorsprong voor de Margarita is dat het geen oorsprong heeft.

Wanneer het op klassieke cocktails aankomt, kan het niet anders dan dat u verschillende geschillen tegenkomt, met individuen over de hele wereld die met de eer willen strijken voor de creatie van deze iconische drankjes. De Margarita is niet anders.

Vraag een barman naar de geschiedenis van deze cocktail, en je krijgt misschien het verhaal te horen van een mooie danseres met de naam Margarita, die allergisch was voor alle sterke dranken behalve tequila. Die vervolgens tequila ging gebruiken om haar eigen drankje te maken, waarbij ze de citrus van vers geperste limoen en Orange Curacao combineerde.

Men kan u ook vertellen dat de oorsprong van het drankje gewoon de natuurlijke evolutie is van een populaire cocktail in die tijd, de Daisy.

Logischerwijze is de evolutie van de Daisy tot de Margarita de meest historisch verantwoorde oorsprong van de cocktail. Het woord daisy vertaalt zich in het Spaans immers rechtstreeks naar "margarita".

De Margarita Collectie

Ongeacht welke oorsprong je verkiest te geloven, de onduidelijkheid van het ontstaan van deze cocktail maakt deel uit van zijn schoonheid.

Het was dit concept dat ons ertoe bracht om de Margarita in onze collectie van cocktail thema kleding op te nemen.

De wereld van cocktails is opwindend. Het is een canvas voor creativiteit, en een uitlaatklep voor bartenders en mixologen over de hele wereld om mysterieuze en fascinerende verhalen te delen over hoe deze drankjes zijn ontstaan.

Wij wilden deze filosofie in onze kledinglijn belichamen. Net als de Margarita willen we dat onze klanten zich kunnen uitdrukken op een manier die vrijheid van interpretatie biedt, zonder goede of foute antwoorden.