De Negroni van je dromen

Voor het geval je jezelf afvraagt wat een negroni is: het staat bij elke barman op de lijst van favoriete drankjes en is een unieke mix van alcohol en kruidenaroma's. Deze briljante combinatie zorgt voor een voortreffelijke, perfect uitgebalanceerde bitterzoete smaak die uw smaakpapillen in vervoering zal brengen. Eerst is er de gin met zijn aardse, droge kwaliteit voor de alcohol, de Campari voor de suiker met een vleugje bittere sinaasappel, en ten slotte de vermout voor meer zoetheid, evenwicht, en de handelsmerk kruidige bloem. Negroni is zonder twijfel een drankje met klasse.

Bekijk onze Negroni Collectie

Geschiedenis

In tegenstelling tot drankjes als de margarita, heeft de negroni één beroemd verhaal van herkomst, dat kan worden teruggevoerd op een levendige man genaamd Graaf Camillo Negroni in Florence in 1919. Er wordt gezegd dat Graaf Camillo Negroni de gewone Americano bestelde, een combinatie van soda, Campari, en Italiaanse vermouth maar verzocht om gin te mengen in plaats van soda.

Over de oorsprong van de negroni is in de loop der tijd hevig gediscussieerd tussen Italiaanse historici en de familie Negroni, waardoor dit verhaal enigszins onduidelijk is geworden. Zonder twijfel kan de beroemde negroni-drank echter worden getraceerd naar Graaf Camillo, die in zijn jeugd rondreisde, gokte en het cowboyleven leidde.

Eén ding is zeker: de familie Negroni liet er geen gras over groeien en richtte in 1919 in Treviso, Italië, de Negroni-distilleerderij op. De familie noemde hun geesteskind drank Antico Negroni. Vandaag is de distilleerderij in handen van een nieuwe familie.

In 1967 vond een bar in Milaan genaamd Bar Basso het huidige zusje van de negroni uit: Negroni Sbaglito, wat verwisselde negroni betekent. Het verhaal gaat dat een drukke barman een bestelling kreeg voor een klassieke negroni en het drankje van de klant corrigeerde met Prosecco in plaats van gin. En wat denk je? De klant vond het heerlijk.

Hoe maak je een goede Negroni?

Om er een te maken, heb je nodig:

 • 3cl / 1Oz. Gin
 • 3cl / 1Oz. Campari
 • 3cl / 1Oz. Italiaanse rode vermout
 • Sinaasappel schijfje

Een negroni maken is super eenvoudig. Doe alle ingrediënten in een met ijs gevuld glas, roer en garneer met je sinaasappel, komkommer, of een schijfje citroen. Je kunt het nooit fout doen met een negroni en wat meer is? Je kunt de Campari of de gin licht of zwaar nemen als je wilt.

Negroni is geweldig voor feestjes en kan puur of on the rocks worden geserveerd.

Variaties

Na graaf Camillo hebben tientallen andere bartenders hun eigen negroni-variatie bedacht, en ze zijn stuk voor stuk briljant.

 • Negrosky: vervang gin door wodka
 • Witte Negroni: gin, Lillet, Suze
 • Rosita: Tequila reposado, campari, droge vermouth, zoete vermouth, angostura
 • Americano: Campari, Italiaanse vermouth en topje van sodawater
 • Negroni sbagliato: vervang gin door Prosecco
 • Boulevardier: vervang gin door bourbon whiskey
 • Mezcal Negroni: vervang gin door mezcal
 • Milano-Torino: Campari en Italiaanse vermout
 • Old Pal: Rye whiskey, Campari, droge vermouth

Doe het thuis

De perfecte manier om je eigen negroni te maken, is experimenteren met de vermout. Ga voor een vermouth met vanille, chocolade of bloemige ondertonen. Misschien wil je London Dry gin proberen in je experiment, hoewel andere gins ook geweldig zijn.